23 grader firas med en kopp chá

Puh! Bäst att jag tar av mig tröjan innan jag skriver det här inlägget. För 4 veckor satt jag och huttrade i Baijing och nu sitter jag och svettas i Qu Xian, en liten stad med 1,4 miljoner invånare i sydvästra Kina. Det är 23 grader här idag, vilket känns som 26 eftersom luftfuktigheten är så hög här. Det blir lixom kvavt, precis som när det ska till att åska hema. Jag antar att det inte är såhär fint väder hemma i Borås. Det dröjer nog ett par månader till innan termometern står på 23 grader i Sverige.

Idag var vi på det fik som jag skrev om i detta inlägget, det fik som Leona visade oss under en fredagskväll. Det är alldeles för fint väder för att sitta inne! För att locka en Svensk ur lägenheten behövs bara sol och värme, men för att locka en Britt ur lägenheten behövs te (chá)!

Här är en bild på det lilla torg som är början av vägen längs floden. Som du kan se finns det en transportmetod som är väldigt populär i den här lilla staden!

IMAG1126

Det är väldigt fint att gå på den här vägen. Den är ca 3 Km lång, vilket är en helt okej joggingtur om man springer både tur och retur. När det blir varmare ska jag absolut köra på det! Det står även en hel del äldre människor och utövar Thai Chi på gågatan under mårnarna’

Det blev en härlig eftermiddag! Jag köpte även en glass på fiket som jag njöt av på tillbakavägen. Det kommer alltid upp människor och pratar med oss när vi går längs floden.

IMAG1129

IMAG1128

Efter vår promenad vart vi hungriga, så vi gick till skolmatsalen där den tjocka kocken wookade ihop någon röra åt oss med färska grönsaker och kött.

IMAG1131

Skolan har inga lokalvårdare över huvud taget. Det innebär att eleverna själva får städa upp efter sig när skoldagarna är slut. Det är nästan bara de duktiga eleverna som städar, eftersom de får meritpoäng i sina betyg genom att delta i olika ”after school activities” – lokalvård är en sådan.

IMAG1135

Så! Om du bor i sverige; hur glassig har din eftermiddag varit på en skala från 1 till 10?

+Andreas Sjöblom

En reaktion på “23 grader firas med en kopp chá

  1. Jag skulle vilja se svenska skolelever städa:-)))
    Njut av värmen nu, och den wokade röran såg ju riktig god ut. Är du fortfarande lika hungrig? Eller har du vant dig vid att äta mycket ris?
    Hälsn Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *