Bio och mat på kvällen före visum

Är precis hemkommen efter en skön torsdagskväll på stan med underbart sällskap. Först avnjöt vi lite mat på Bishop’s Arms i Borås. Jag lyxade till det lite med en medium-rare 200g pepparstek som serverades med morots- och kålrotspuré samt västerbottenmos och gravy. Oerhört gott. Jag känner att det är lika bra att passa på med köttätandet nu innan jag åker. Om jag känner den Kinesiska cuisinen rätt finns det få blodiga nötbiffar att vänta det kommande halvåret. Ris och grönsaker kommer nog stå på menyn då.

Hundraåringen

Efter maten bar det av till biografen där vi såg på Hundraåringen. Jag har läst boken, viket var tur. Jag tror inte att jag hade uppskattat filmen lika mycket om jag inte gjort det. Filmen gick väldigt fort fram i storyn och de hoppade över en hel del, men den får fortfarande klart godkänt! Är du sugen på ett biobesök tycker jag verkligen att du ska se den!

Imorgon är det (redan) den 3:de Januari! Hur fan kan dagarna ticka på så fort!? Finns det ingen paus-knapp? Det innebär i alla fall att jag ska in till Chinese Visa Application Service Center i Göteborg igen för att hämta ut mitt kinesiska visum. När jag lämnade in ansökan om visumet fick jag ett kvitto som behövs för att hämta ut visumet. Hjärtat satte sig i halsgropen för ett ögonblick ikväll när jag trodde att jag slängt det av misstag, men duktigt nog hade jag lagt det i plastfickan med alla andra viktiga dokument som hör resan till. *Puh!

Nu är jag precis hemkommen som sagt, och det ska jag njuta av. God natt kära läsare!

+Andreas Sjöblom

5 reaktion på “Bio och mat på kvällen före visum

 1. Hundraåringen har jag också läst, men ej sett!
  Har du sett Dagnys, Hundraåringens blog? Dagny var bjuden på galaförestöllning av filmen. Här är hennes adress: blogg.1177.se/hundraaringen.
  Viskar tyst: går det ej att klistra in något på kommentarsfältet?
  Maten i Kina är mycket varierat, beroende på var man är, och var man äter sin mat. Mycket fisk, fågel, grönsaker och ris.
  En enda gång på 3 veckor fick vi kött. Men MacDonald finns!!
  Jag saknade mest grovt bröd!!
  Karin

  • Haha, vilken skön krutgumma som bloggar! Den lägger jag till i favoriter, tack för tipset :) Jo, McDonald’s finns såklart fast det hade varit synd att besöka landet och hänga på samma matställen som här hemma. Dessutom är det väl lite dyrt med mat som McDonald’s om man jämför med de lokala alternativen? :)

 2. Har just idag sett Hundraåringen. Har även läst boken… Gillade filmen och den kan ge visst perspektiv på att livet kan innehålla mycket och att man själv kan påverka mycket.
  Vad gäller maten och helt kött, t.ex oxfilé behöver du inte alls var orolig. I Peking kan du få misnt lika bra, om inte bättre, oxfilé än här hemma. Morell´s t.ex , på Gongit Beilu, en belgisk restaurang och som under åren haft många finsmakare på besök. Och de finns mängder av andra restauranger att välja bland om du vill ha den prefekta oxfilén. Absolut.
  Själv gilar jag den kinesiska maten men varvar gärna med alla andra kök som som erbjuds i Peking. Här i stan finns ALLT! Och även det bästa av ALLT! Vad det än gäller…

  • Du har säkert rätt Ditte. I Peking finns såklart kök från mängder av kulturer. Jag hoppas att testa ett par av dem innan jag kanske drar ut på någon lite ”mindre” ort och jobbar. De internationella restaurangerna kanske inte duggar lika tätt där ute? Nu blev jag redigt hungrig när jag läste oxfillé :)

   Ja, filmen och boken är bra, men jag hoppas på att få lite mer kontroll på mitt eget liv än vad Allan har :)

 3. Den där hundraåringen han stack ju härifrån Malmköping där jag bor. Gissa om det var ståhej när filmen hade sin världspremiär här. Jag satte självklart mina berömda svamphundstassar på röda mattan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *