Konstruktivt klotter och andra brott

För ett par kvällar sedan såg jag det här mästerverket klottrat på en byggnad längsmed allégatan i Borås. Jag vet inte riktigt om det är en bitter uppmaning från en tjej som fått nog eller om det är ett glädjeuttryck från en kille (min chansning ligger på tjejen), men jag vet att jag tycker bättre om den här typen av klotter än tex. gäng-taggar som inte säger något alls. Det är också en skön kontrast till allt snopp-klotter som finns att beskåda i nästan varje svensk gångtunnel. Jag menar, ska det ändå brytas mot lagen ser en hetrokille som jag hellre en massa fittor än kukar sprayade på väggar.

graffiti i Borås

Igår när jag bar in posten såg jag att mitt utdrag från från Polisens belastningsregister hade kommit. Jag öppnade det (vilket man egentligen inte ska göra när det ska vidare till en arbetsgivare) och där stod det såklart att jag inte hade gjort mig skyldig till något brott mot Sveriges rikes lag. Det är ändå en konstig känsla att öppna ett sådant kuvert. Jag fick lite samma känsla som som kan uppstå i en butik när jag går mot utgången och ska passera de där metalldetektorerna eller larmdetektorerna. Jag vet att jag inte stoppat på mig några saker i butiken. Jag vet att jag inte tänker snatta, men tänk om jag på något sätt ändå råkat lägga något någonstans som jag sedan glömt så att larmet går av i alla fall! En naggande känsla som säger ”tänk om jag gjort något som jag inte är medveten om”. En irrationell rädsla, helt klart. Hur som helst måste jag skynda mig att scanna och skicka in utdraget tillsammans med alla mina andra uppgifter så det är klart och kan gå vidare på min att-göra-innan-Kina-lista, härnäst kommer vaccinering mot Hepatit B – Spännande!

Utdrag från belastningsregistret brottsregistret

Det är ont om timmar på dygnet, igår kväll jobbade jag kvällsskift på lagret och jag ska göra likadant ikväll. Det gör att jag missar två träningar också, men jag ser fram emot helgen! Då ska jag och en vän ner till Osby för att ha lite kul med ett annat gäng kampsportare. Det är inte så ofta instruktörer från olika delar av landet träffas på en gång, men det gör det desto roligare när det väl sker! Nu måste jag få i mig frukost och ta en dusch innan jag traskar iväg till klädgruvan..

+Andreas Sjöblom

3 reaktion på “Konstruktivt klotter och andra brott

  1. En underbar uppmaning till alla som ännu inte vet var den finns :)

    Ser fram emot bra o nyttig information om Kina. När jag fått veta mer kommer jag efter!

    Må väl

  2. Hittat hit och kommer starta mitt läsande på din blogg med en stöld. Kommer sno bilden rätt av och låtsas som det är jag som hittat den. Nää, det sista var en lögn :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *