En underbar överraskning

Under introduktionsdagen sa en av lärarna att rykten sprids väldigt fort på kinesiska skolor. Är du en lärare som funderar på att flytta till en annan skola och berättar det för en kollega så vet hela skolan om det innan dagen är slut.

Igår (20 januari) fick jag det bekräftat, på ett fint sätt. Dagen innan hade jag berättat för Oskar att jag fyller år den 20:de. Dagen efter blev jag överraskad med sång två gånger under lektionstiden och senare på kvällen blev jag ännu mer överraskad med tårta och sång på haket här på campus.
image

Att mina resekamrater hade tagit sig tiden att samla ihop pengar och ta sig till ett bageri för att beställa en tårta med mitt namn på gjorde mig mycket rörd. Det var en oerhört fin gäst som jag aldrig kommer glömma. Jag hoppas verkligen att jag får tillfälle att ge tillbaka någon gång. Folk frågade mig under dagen om jag längtade hem, om det var tråkigt att vara hemifrån på min födelsedag. Överraskade blev de flesta när jag sa att det kändes som jag var på precis rätt plats för min födelsedag.

När tårtan var slut gick jag och Oskar till KFC, vilket var mitt absolut första besök på en Kentucky fried chicken någonsin. Jag har haft läge att besöka det innan, men det har aldrig blivit av lixom. När vi satte oss ner vid ett bord för att avnjuta den friterade måltiden blickade jag över Oskars ena axel och upptäckte till min enorma förvåning att jag kände igen tjejen som satt bakom honom. Det var samma kinesiska tjej som blev så sur på oss när vi köpte billiga skjortor i hennes butik i Silkmarket! Vilken sjuk slump. Vad är oddsen för att det ska hända i en stad med så många invånare som Beijing?

+Andreas Sjöblom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *