Det här med att jobba ihop pengar…

För att få ihop extra pengar till min resa så jobbar jag deltid på ett av Borås största lager. Jag har jobbat här sedan Juli 2013 och trivs ganska bra. Lagerjobb är ju vad lagerjobb är – slitsamt och enformigt. Jag har anledning att återkomma till det lite längre ner. Kollegorna är trevliga dock, vilket gör arbetet lite roligare. Därtill så är arbetsplatsen väldigt fräsch och det förhöjer ju arbetsglädjen en aning (i alla fall på raster och pauser). Det är tacksamt att jobba på lager och jag rekommenderar det verkligen till dig som bara vill ha en bra tillfällig inkomst, kanske inför en resa?

Lagerjobb i Borås

Eftersom jag är deltidsanställd via ett bemanningsföretag kan jag välja mina pass lite hur jag vill. Jag väljer oftast att jobba kvällspass mellan 15.00 och 00.00. Även om kvällspass får mig att missa en hel del Kung-Fu och Sanshou träningar tycker jag om dem mer än dagpassen. På något sätt går tiden fortare för mig under kvällen, kanske beror det på att jag är en nattmänniska som gärna sitter uppe fram till småtimmarna i vanliga fall. Det är inte riktigt lika mycket folk som jobbar kväll heller vilket gör det enorma lagret näst intill ödsligt under mina pass. Ibland kan det vara lite drygt, men oftast känns det bra. Det gör att jag kan fokusera mer på vad jag gör med mitt liv just nu och vad jag vill göra sedan. Lagerjobb ger väldigt mycket tid till eftertanke och det tillsammans med pengarna är nog det enda positiva med den typen av jobb, fast det kanske inte är något man ska svara på en anställningsintervju när man får frågan ”varför vill du jobba på vårt lager?”.

Jag har jobbat på lager innan och då hatade jag det. Jag är en väldigt kreativ person och behöver mycket stimulans och plats för egna idéer för att kunna trivas på tex. en arbetsplats, vilket är raka motsatsen till vad ett lagerjobb ger mig. fick lagerjobbet mig att känna ångest och hopplöshet. Maken till själadödande arbete hade jag aldrig varit med om och jag ville verkligen där ifrån, men som bekant måste man kunna försörja sig i det här samhället och därför ville jag inte säga upp mig förrän jag hittat ett annat inkomstbringande jobb. Eftersom det är rätt så ont om arbetsplatser som erbjuder sina anställda sådana arbetsförhållanden som jag söker kände jag att eget företag förmodligen var den enda lösningen för mig om jag skulle kunna komma ifrån den vedervärdiga arbetsplatsen. På det viset blev ångesten och avsmaken för arbetsplatsen en form av bränsle som fick tankekuggarna i huvudet att snurra. Faktum är att jag fick många av de idéerna till webbprojekt som jag senare grundade mitt företag på under tiden som jag gick på mitt första lagerjobb. Jag antar att det inte finns något ont som inte för något gott med sig..

tjäna ihop pengar till resa

Så varför jobbar jag på lager nu igen om jag tyckte så illa om det första gången? Jo, förutom att kollegorna är snällare och arbetsplatsen bättre så vet jag att detta jobbet är tidsbegränsat. Jag gör det för att uppnå en specifik sak, en resa jag vill göra, därefter är det över. Kanske kommer jag tillbaka, kanske inte, men huvudsaken är att det hjälper mig att uppnå något jag vill göra. Man ska jobba för att leva, inte leva för att jobba.

Inte heller känner jag mig lika vilsen nu som jag gjorde då. När jag hade det första lagerjobbet gick jag igenom flera tunga saker i mitt liv då jag tampades med både ett totalkrossat hjärta och ett sökande efter vem jag är, ett sökande som fortfarande pågår och är en av anledningarna till att jag åker till Kina i Januari.

Till vilket företag säljer du din livstid och hur mycket får du?

+Andreas Sjöblom

3 reaktion på “Det här med att jobba ihop pengar…

  1. Jag tänker aldrig på hur jag uttrycker mig, jag skriver bara som jag alltid gör, men det är många som säger att jag skriver annorlunda jämfört med andra i min ålder :) Men det finns väl en anledning till varför jag hade toppbetyg i både svenska & engelska ;)

    Kram! :)

  2. Du skrev något riktigt bra där som tål att upprepas: ”man ska jobba för att leva, inte leva för att jobba.” Det stämmer så väl. Jag tror att ens mående hänger ihop mycket med hur väl man trivs på sitt jobb. Man är ju där stor del av sin tid. Jag trivs inte på mitt jobb. Själva jobbet är okej, men inte arbetstiderna. Det är mest nattjobb och det passar inte mig då jag inte kan sova ut på dagarna. Vad olika man är! Kanske ska söka mig till lager istället hehe.

    • Det är verkligen jätteviktigt att man älskar det man gör. Som du skrev Jenny så spenderar man mycket tid på jobbet, då bör det vara något man älskar. Det är lättare sagt än gjort att hitta något man tycker om i jobbväg! Tack för dina fina kommentarer :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *