Idag hämtade jag mitt visum i Göteborg!

Kinesiskt X2 visumEfter att ha beställt nytt pass, fått mitt letter of invitation och lämnat in allt tillsammans med en visumansökan till Chinese Visa Application Service Center i Göteborg har jag idag hämtat ut mitt kinesiska visum! Ett single entry X2 visum som ger mig tillstånd att plugga och praktisera som lärare i Kina under 180 dagar. Det var 5 år sedan jag fick mitt första kinesiska visum, så detta var ett kärt återseende. Nu när jag även bokat flyg upp till Stockholm är alla förberedelser inför min resa till Kina klara!.. nästan.

Borås ResecentrumDagens fuck-off-moment var när klockan ringde 08.00 och jag var tvungen att sega mig upp ur sängen, äta frukost och promenera genom morgonregnet för att ta mig till Borås Resecentrum. Från det att jag gick på buss 100 till Göteborg har dagen tickat på väldigt smidigt! Tydligen har de börjat med gratis Wi-Fi på buss 100. Väldigt smart och lämpligt med tanke på hur många studenter som åker på bussen varje morgon. Jag nyttjade inte internetuppkopplingen särskilt mycket eftersom jag förberett ett USB-minne med filmer av olika slag som jag kopplade in i telefonen så fort jag satt mig på bussens ovanvåning. Eftersom jag har tänkt att resa med min telefon som enda IT-hjälpmedel tänkte jag att det var lämpligt att testa lite hur det är att se på film med den under en resa, hur länge batteriet räcker och hur den nya externa batteriladdaren fungerar. Bussresan till Göteborg gick väldigt snabbt och det ser jag som ett intyg på att allt fungerade. Trotts att jag såg på en full-HD version av The Amazing Spider Man gick bara 17% av batteriet åt för ditresan (1 timme).

Chinese Visa Application Service CenterJag hade för mig att buss 100 stannade vid Folkungagatan, samma gata som Chinese Visa Application Service Center ligger på, men tydligen har den slutat med det. Jag fick gå av vid Nils Eriksson Terminalen istället vilket gav mig en liten morgonpromenad genom Göteborg. Inne på visumkontoret hade de julpyntat, vilket jag tyckte var lite konstigt. Det finns ju ingen anställd på kontoret som firar jul. Bevisligen var pyntet till för de svenska besökarna som var lika obefintliga denna gång. Jag var helt ensam där igen, vilket gjorde att jag fick ut mitt pass och gjorde betalningen på 605:- väldigt fort. 1 minut och 12 sekunder tog besöket, men jag tackar för omtanken med julpyntet i alla fall!

Nils Eriksson terminalenNär jag ändå var på plats i Göteborg och varit vaken ett tag tänkte jag äta en bit mat någonstans i stan, men eftersom klockan fortfarande var förmiddag såg jag inga lunchställen som serverade varm mat. Frukost fanns det dock gott om, men en ciabatta för 75:- var jag inte sugen på. Jag gick direkt till terminalen istället, där buss 100 stod och väntade på mig. Den åkte precis när jag stämplat in. Skönt med flyt! Jag fortsatte se på filmen i telefonen när jag satt mig till rätta. Jag behövde inte använda den externa batteriladdaren egentligen, men jag ville ändå se hur det fungerade så jag pluggade in den i telefonen och blev positivt överraskad när det gick väldigt fort att tanka telefonen med ytterligare batteriliv. På nolltid hade jag fullt batteri igen.

2014-01-03 10.18.11Nu återstår ett par saker innan jag är helt redo för resan.. eller.. i alla fall helt praktiskt redo för resan. Att-göra-listan ser ut såhär just nu;

 • Pausa mitt Spotifykonto
 • Pausa mitt mobilabonnemang
 • Köpa SIM-card cutter
 • Köpa ett par skor

Den sista punkten känns så sjukt onödig eftersom skor är väldigt billigt att köpa i Kina, men eftersom jag inte riktigt vet när jag kommer få chansen att köpa skor så är det lika bra att vandra in i landet med ett par nya på fötterna.

Nu ska jag se på film resten av kvällen. Några förslag? Glöm inte att prenumerera på mina blogginlägg genom att fylla i din E-post i det vita fältet längst upp till höger och klicka på Prenumerera!

+Andreas Sjöblom

5 reaktion på “Idag hämtade jag mitt visum i Göteborg!

 1. Vad härligt! Då närmar sig resan med stormsteg nu ^^

  Tänkte tipsa om en film jag såg klart precis, gick ioförsig på dumburken. The public enemy no 1, den mest vidriga men ändå bästa film jag sett på länge. En fransk film från 2008 som handlar om Mesrines liv på 70-talet, hans liv med kvinnor, våld och bankrån. Jag kunde iaf inte slita mig ifrån filmen!

  Ha de :))

  • Tack för tipset Maria :) Jag såg faktiskt Public Enemy No. 1 för ett par år sedan, men del 2 har jag inte sett än. Det får bli en film tills imorgon. Ikväll blev det Tomten är far till alla barnen haha ^^’

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *