Köpte min första ansiktsmask idag!

Innan jag åkte skrev jag ett inlägg här på min reseblogg, om luftföroreningarna här i Peking. Läs det gärna om du vill! Jag skrev att jag oroade mig för hur det skulle gå och efter en vecka här måstr jag säga att jag känner hur det påverkar mig väldigt mycket! Härligt säger de att avgaserna är som att röka 3 cigaretter om dagen! Halsen känns torr och irriterad. Hostan börjar också komma mer och mer.

image

Det finns bättre och sämre dagar såklart. Vissa dagar är det klar himmel här. Fin blå sky. Andra dagar är luftföroreningarna över 550! Kan tillägga att den lätt den lagliga mängden luftföroreningar en europeisk stad får ha ligger på 50.

+Andreas Sjöblom

4 reaktion på “Köpte min första ansiktsmask idag!

  1. Tyvärr, Andreas så är det en av nackdelarna! Hoppas att du kommer till ett ställe senare som har mindre avgaser.
    Intressant att läsa dina inlägg.
    Bilden av alla cykelställen utanför IKEA är härlig. Kan jag sätta in den på min blogg och länka till dig?
    Karin

  2. Jag är ju väldigt osäker på om ansiktsmasken hjälper. Men tron kan försätta berg. jag bodde i nästan fyra år i peking och visst blev luften sämre under den tiden. Men Rio. Athen, Madrid och många andra städer so ligger i en grtyta har liknande problem. Så illa! Och ändå är Kina en av de länder i världen som satsar mest pengar på att bekämpa luftförorningana. men jag måste säga att jag inte vare sig hostade eller hade andra probem vare sig då eller nu. Kanske tur? Och vad gäller västerländska skolor så har de inga aktiviteter utomhus om föroreningshalten övergår 200. Alltid något! För kinesiska skiolor vet jag inte om det finns en övre gräns…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *