Har fått ett läsarbrev från Agnes

IMAG1349Nu har jag några minuter över innan jag ska iväg till stan och äta kvällsmat med några kollegor, så jag passar på att författa ett litet inlägg här på min reseblogg. För ett tag sedan författade jag ett inlägg om fördelarna med att jobba som engelsklärare utomlands. Strax efter det fick jag ett mail från en tjej som, precis som jag, har varit en TTC deltagare. Hon hade några rättelser till mig. Såhär skriver hon:

Hej Andréas!

Jag hittade din blogg via den svenska organisationen GoXplore’s hemsida, jag letade faktiskt specifikt efter bloggar från TTC programmet just denna termin, eftersom jag själv deltog i programmet förra terminen!

Jag kom alltså till Kina i augusti 2013, och är fortfarande kvar! Jag tycker det är väldigt kul att läsa om hur andra engelsklärare upplever Kina så jag tittar in lite då och då på din blogg :)

Jag tänkte mest bara erbjuda en liten inblick i hur mitt liv ser ut just nu, efter programmet här i Kina! Jag vet att du svarade på ett läsarmail för några inlägg sedan och där du skrev att du har svårt att se hur det går att tjäna gott om pengar på att arbeta som engelsklärare. Jag kände mest att jag ville berätta att det verkligen är fullt möjligt! :)

Jag bor i Guangzhou(precis som Miguel, haha) och arbetar just nu på ett teaching center som betalar 11 000 kr/mån, mina arbetstider är onsdag- fredag(14:30-20:30) och lördag- söndag(09:00-18:00). Detta jobb ger mig därmed ganska mycket fritid, så jag har även ett morgonjobb på ett kindergarten 3 mornar i veckan, som betalar 5 500 kr/mån. Utöver detta har jag även lite strötimmar här och var som privatlärare, oftast landar jag på en månadsinkomst omkring 20 000 kr. Och jag ser alltid till att hålla mina tisdagar helt fria från jobb, så jag får ha lite helg i alla fall haha :)

Detta kan låta som ett liv fyllt av bara jobb, jobb, jobb… men så är inte fallet! Man vänjer sig ganska snabbt vid ett liv i ett högt tempo, det gäller bara att se till att äta bra mat och att gå till gymmet regelbundet. På så vis så har jag lyckats med att även ha ett rikt socialt liv utöver jobbet, och jag njuter till fullo av Guangzhou’s fantastiska uteliv och breda utbud av restauranger och nöjen! Jag trivs verkligen otroligt bra och bor mitt i stan i Guangzhou, i området Zhujiang New Town, här delar jag en lyxig lägenhet på 28:e våningen tillsammans med en britt som jag hittade genom en annons online. Vi har till och med gym i vår byggnad, så där spenderar jag dem flesta lunchtimmarna under veckan.

Jag vet inte riktigt hur länge jag planerar att stanna i Kina, men troligen tills omkring november-december i år, då kommer jag att ha sparat ihop ca 100 000 kr(jag ser till att spara lite mer än hälften av min månadsinkomst). Då är planen att resa lite här i Asien, för att sedan återvända till ”det riktiga livet”.

Har väldigt mycket att berätta om min tid hittills i detta underbara, märkliga och alldeles, alldeles fantastiska land, men känner att jag redan har skrivit alldeles för långt… haha :)

Jag önskar dig fortsatt lycka till med ditt äventyr och jag hoppas att du stannar lite längre då åtminstone jag själv upplevde det som att dem där första 6 månaderna med TTC bara flög förbi och att när programmet var slut efter 6 månader så kände jag mest; ”MEN, jag har ju preciiiiis börjat känna mig helt hemma här. Det är ju inte förrän NU som jag har lärt mig hela Guangzhou’s metrosystem och det är ju inte förrän NU som jag vet exakt vart dem bästa dumplingens går att hitta, jag bara KAN INTE åka hem redan…!!!”

Så ja, haha, fortsätt ge oss dina rapporter och lycka till med alltsammans!

Vänligen,
Agnes

Jag tackar Agnes för hennes mail, I stand corrected. Det är alltid kul att få mail från er läsare, speciellt om ni själva har erfarenheter att dela med er av! Släng gärna iväg ett mail via kontaktformuläret!

+Andreas Sjöblom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *