Min tid som engelsklärare i Qu Xian rullar på

DSC01109Det känns som att jag varit mer upptagen än vanligt de senaste veckorna. Jag tittar in på min blogg ibland och upptäcker att det är över en vecka sedan jag skrev mitt senaste inlägg, vilket får mig att inse hur fort tiden rullar på här. Det är med blandade känslor jag inser att mer än halva min resa är genomförd nu.

Eftersom jag är upptagen med lektioner under veckodagarna brukar jag skriva inläggen till min reseblogg på helgen. De senaste helgerna har varit väldigt fullspäckade dock. Jag har varit i Chong Ching, Chengdu och Xi’an de senaste helgerna och har velat dela med mig av alla upplevelser, men de är helt enkelt för många. Även om jag skulle ta mig tid att beskriva hur det är att resa runt i Kina skulle det inte räcka till för att ge en rättvis bild av hur givande det faktiskt är. Att resa breddar bokstavligt talat sinnet och jag känner mig väldigt tacksam för att jag fått upptäcka detta.

DSC00817Jag är väldigt glad över mitt beslut att göra den här resan. Det ända jag ångrar är att jag inte gjorde den här resan tidigare! Att jobba som engelskalärare i Kina är något som är väldigt vanligt nu för tiden. Under 2002 till 2004 var behovet som störst och få i västvärlden kände till möjligheten.

Leona hade vänner att träffa i Xi’an i helgen så jag fick en hel del tid att gå själv på gatorna under en kväll. Eftersom Xi’an är en stor stad finns det en hel del utlänningar i den. Är man ute och går ser man ibland en och annan ung västerlänning och jag antar att de är engelskalärare när de rör sig med pondus och vana genom staden. Varje gång jag ser andra utländska engelskalärare känner jag en samhörighet. Många av dem har en gemensam stil, inte så mycket till utseendet, men till sinnet. Den stilen känner jag mig väldigt hemma i ibland. Unga, intelligenta och äventyrssugna människor. Kreativt lagda utan något självklart mål med livet. Jag vill tro att denna avsaknad gör att de fokuserar mer på att leva ett underbart och spännande liv, före ett ekonomiskt och materialistiskt.

DSC00877I alla fall så tror jag att det kommer bli mycket mer populärt bland unga svenska människor att åka till Kina och jobba som engelsklärare. I dagsläget är det inte så många som känner till fördelarna bara.

Nog med detta. Nu ska jag äta kvällsmat. Har upptäkt ett bageri i stan som gräddar VANLIGT bröd och en liten kiosk som säljer små burkar med yoghurt – äntligen möjlighet till en normal frukost! Jag tror dock att jag får sluta äta maten i skolmatsalen. Varje gång jag gjort det den senaste veckan har jag fått väldigt ont i magen. De sanitära angelägenheterna i matsalen är inte.. godtagbara. För några månader sedan såg jag en vildkatt knapra på en nyfångad duva på ett av borden. Fjädrar och blod lite varstans. Utan tvekan det märkvärdigaste lunchsällskapet jag haft i mitt liv.

+Andreas Sjöblom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *