Mitt nya pass är här, det gick fort!

Imorse fick jag ett SMS ifrån Boråspolisen där de meddelade mig att passet som jag beställt i fredags fanns för uthämtning på polishuset i centrum. Jag blev väldigt förvånad över hur fort det gick att få ett nytt pass, bara 2 arbetsdagar. Å andra sidan kanske det inte är så märkvärdigt när man tänker vidare på det. Det är inte semestertider, vilket kanske gör att avdelningen som bearbetar passansökningar inte har lika mycket att göra. Jag tror också att polisen är väldigt vana vid att människor som ska på resa inom några dagar kommer in stressade på grund av att de upptäckt att deras pass gått.

Mitt nya pass!

Mitt nya pass!

Med passet i min hand blev det en hel del att göra idag. När jag kom hem skickade jag genast iväg ansökan om att få utdraget från belastningsregistret som jag skrev om för något inlägg sedan. Jag skrev också om mitt CV till engelska och började fylla i de medicinska formulären som måste in till arbetsgivaren i Kina. I formulären bekräftar jag bland annat att jag inte är epileptiker, har diabetes eller är gravid..? Jag måste deklarera mitt blodtryck också, vilket min mor kommer få hjälpa mig med eftersom hon är distriktssköterska.

Det som är kvar att göra innan alla handlingar är klara för inlämning är den engelska uppsatsen som arbetsgivaren vill att jag skriver om mig själv. Den känns lite jobbig eftersom jag inte är jättevan vid att skriva om mig själv på en annat språk. De beskriver i och för sig vad de vill veta om mig, så det blir nog inte en jättekomplicerad grej. Just det! utdraget ifrån brottsregistret ska in också, men jag har ingen riktigt kontroll över när det kommer. 192 kronor inklusive porto kostade utdraget.. Just det (igen), en sak till måste göras klart, fast det är inte riktigt min uppgift. De vill ha en så kallad Character Reference vilket är ett dokument som fylls i av någon i min omgivning, gärna en chef eller liknande. De ska beskriva hur länge vi känt varandra, hur vi känner varandra och hur de tror att jag skulle fungera som engelsklärare i ett nytt land. Jag kommer nog låta min tränarkollega fylla i dokumentet. Vi har tränat och lärt ut Wushu (Kung-Fu (kampsport) ) tillsammans i 10 år, jag tror han är ypperligt passande när det kommer till att ge ett utlåtande om mina pedagogiska kunskaper.

När jag fick en lista på alla uppgifter som jag var tvungen att skicka in för att jobba som engelsklärare i Kina kändes listan väldigt lång, men nu när jag betat av ett par punkter känns det inte som så mycket längre, vilket är skönt.

+Andreas Sjöblom

2 reaktion på “Mitt nya pass är här, det gick fort!

 1. hello

  gud vilken fin blogg du har, verkligen jättefin
  snygg bakgrund

  så hur är livet i kina då? det är ett fantastiskt land väldigt vackert
  har dock ej varit där

  gillar deras klänningar bland annat (de där typiskt kinesiska)
  ska lägga till dig i blogglistan i alla fall
  kram

  • Hej Sofie! Jag har inte åkt än, åker i Januari :) Du får lägga till mig vart du vill, det tackar jag väldigt mycket för. Hoppas att du kommer hit igen :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *