Nu är jag en fullt certifierad TEFL lärare!

Som bekant börjar min resa lida mot sitt slut nu. Jag har fullgjort mina 120 timmar med teori och mina 180 timmar med praktik och kan nu kalla mig för certifierad engelskalärare, redo att lära ut engelska vart som helst!

DSC02436

Organisationen som jag certifierar mig via gav mig mitt certifikat idag, dessutom fick jag ett referensbrev – båda väldigt efterlängtade.

DSC02442

Snart har jag varit borta ifrån Sverige i 1/2 år! Det känns verkligen inte så. Om jag ska vara helt ärlig så känns det som jag varit borta i några veckor, trots att det hänt så enormt mycket under resan. Än är den inte riktigt slut. Jag har några dagar kvar på skolan, sedan ska jag passa på att göra en resa till Hénán (河南) provinsen. Jag har varit där tidigare under 2008 då jag besökte ett par Kung Fu skolor i Shàolín Sì (少林寺). Jag tror inte att jag kommer hinna med en kampsportsvisit till Kung Fu mecka den här gången, men det gör mig inte så mycket. Det finns säkert bättre saker att se!


DSC01956 DSC01832 DSC02159

Efter resan till Hénán ska jag vidare till Beijing och flyget hem. En del av mig längtar hem, men inte på det sättet som man kanske skulle kunna tro. Det känns inte som jag behöver komma hem och pusta ut efter den här resan, utan mer som jag behöver ladda batterierna. Det känns inte så roligt att lämna allt här. Ju mer av landet jag ser, desto mer vill jag resa runt. Ju mer mandarin jag lär mig, desto mer vill jag lära mig. Jag känner mig inte riktigt färdig. Hemma väntar dock en bra inkomst, kärlek och rena toaletter!


DSC01998 DSC02239 DSC02083

+Andreas Sjöblom

En reaktion på “Nu är jag en fullt certifierad TEFL lärare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *