Nu bär det av igen!

Dags att damma av passet. Imorgon bitti blir jag Killen som drog – igen! I alla fall för ett litet tag. Jag ska nämligen besöka min vän Oskar som jag träffade under min tid som engelskalärare i Kina. När jag lämnade Kina valde Oskar att jobba kvar som engelskalärare i samma stad som han blev placerad i av TTC under 2014 – Shenyang.

2016-04-18 13.01.56Tanken med resan är att umgås med varandra samtidigt som jag får en chans att se hur Oskar jobbar i sin hemstad. Tillsammans ska vi resa runt till ett par stora städer i Liaoning som är en nordöstlig provins, bland annat har vi planer på att besöka Harbin och Dandong. Jag kommer vara borta i drygt två veckor, vilket är en väldigt kort tid om man jämför med de 7 månaderna jag spenderade i Kina under min förra resa.

Ända sedan jag lämnade Kina har jag längtat tillbaka varje dag, det var en fantastisk resa som bjöd på ofantligt många nya erfarenheter! Det ska bli spännande att se lite mer av norra Kina. Under min tid i landet resta jag runt en hel del i centralkina, vilket var fantastiskt på många sätt. Det finns enormt många sevärdheter och historiska platser i Sichuan- och Shaanxiprovinsen, men självklart finns det en hel del att se i norra Kina också. Resan får väl hjälpa mig att avgöra vilket område jag gillar bäst. Såhär långt hade jag rekommenderat alla ressugna människor att besöka Sichuan, i alla fall en gång.

Det är inte bara omgivningen som är annorlunda i Norra Kina. Jag har hört att Kinesiska nordbor ska vara lite mer stängda och kalla i sitt sätt jämfört med Sichuanbor. Även dialekten ska vara väldigt speciell runt Harbin, har jag hört.

Jag funderade över om det verkligen är värt att starta upp min kära reseblogg igen för en såhär kort resa. Jag kom fram till att det kan vara kul att ha något kreativt att göra på långa tågresor och mellanlandningar. Kanske finns det några före detta följare av Killen som drog som är intresserade av att läsa lite mer om Kina också.

Hoppas du som läser detta har lust att hänga med på min resa, framför datorn eller mobilen i alla fall. Detta kommer bli kul!

+Andreas Sjöblom

En reaktion på “Nu bär det av igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *