Biljett mellan Arlanda och Peking – Bokad!

Tjolahopp! Då var biljetten mellan Arlanda och Peking bokad, det får mig mig att tycka och tänka lite saker och eftersom du läser min reseblogg har du rätt att få veta mer om de sakerna – såklart!

Boka biljetter i god tid innan avresa är en god idé eftersom priserna varierar väldigt mycket beroende på hur lång tid det är kvar till avgång. Jag är ute i hyfsat god tid och det ledde då till att priserna var överraskande bra. Den 15 Januari går mitt plan från Arlanda till Beijing Capital International Airport och en stol på det planet kostade mig ~3400:- vilket jag tycker är överraskande billigt! Returresan som är den 14 Juli kostade något mindre, förmodligen på grund av att det är ännu längre tid tills dess.

Den första tanken som slog mig när jag såg bokningsbekräftelsen var att det inte är så lång tid kvar innan jag reser iväg, det känns pirrigt och jobbigt men samtidigt lite skönt. Det jobbiga och pirriga kommer nog av att jag ger mig iväg på något som är väldigt okänt för mig och som alla andra människor räds jag det okända. Den sköna känslan kommer av att det ska bli skönt att lämna mitt vanliga liv, i alla fall för ett tag, för att återvända till ett vacker land som jag har många härliga minnen ifrån. Jag försöker att inte tänka på själva avresan så mycket, just för att det är väldigt blandade starka känslor som uppstår av det.

reseblogg kina

Den andra tanken som slog mig något senare när jag tittade på returbiljetten var att det faktiskt finns ett returdatum. Jag kommer återvända till Sverige efter resan och hur kommer kännas då, när min resa är genomförd. Kommer det kännas som att jag kommer hem igen, till något jag längtat efter. Eller kommer det kännas som jag återvänder till ett ställe som en gång var mitt hemland, men som inte känns som det längre? Framför allt undrade jag vem det är som kommer hem igen den 14 Juli. Jag tror att vi människor har lätt för att se oss som en och samma person under längre tider, att vi inte förändras mer än till utseendet när åren rullar på. Vi tänker nog inte lika mycket på att vi åldras på insidan också, det gjorde i alla fall inte jag för några år sedan. Jag har dock lärt fått lära mig att alla problem, motgångar, medgångar, förluster och framgångar som drabbar oss leder till att vi växer eller i alla fall förändras som personer, vare sig vi vill eller inte. Vi äger inga statiska personligheter. Så när jag åter sätter min fot på svensk mark igen den 14 Juli 2014, vem kommer jag då vara? Vilka personlighetsdrag har förstärkts hos mig och vilka har kanske försvunnit helt? Det tråkiga med dessa frågor är att jag nog aldrig kommer få svaren på dem. Det är alldeles för svårt att se sig själv utifrån tycker jag. Jag har alldeles för svårt att märka hur jag förändras som person efter vissa händelser, jag vet bara att jag gör det.

På ett grundare plan skapar också returbiljetten frågor som om huruvida jag kommer prata mandarin (kinesiska) efter min resa. Kommer jag kunna beställa mat på kinarestauranger, leda kampsportsträningar och prata med vänner på mandarin när jag kommer hem? Det hade varit bra coolt! Vilka vänner kommer vara kvar i Borås? Aja.. nu kommer jag ju inte vara borta i flera år! Så jävla mycket kanske inte kommer förändras ändå. Jag hoppas i alla fall att DU är kvar!

Det som slår mig när jag sitter och skriver det här inlägget till min reseblogg är att inläggen med de tråkigaste rubrikerna får det mest intressanta och ärliga innehållen – konstigt.

+Andreas Sjöblom

2 reaktion på “Biljett mellan Arlanda och Peking – Bokad!

  1. Hej!

    Tack för din kommentar på min blogg. Den värmer. Och roligt att du gillar min blogg. Det är alltid kul och höra.

    Vilken spännande resa du har framför dig, ser fram emot och få följa med dig, iaf här via bloggen. Att resa iväg så länge väcker självklart många tankar och funderingar.

    • Jag tycker verkligen om den, En plats i solen fast på nätet :)

      Ser fram emot att du återkommer till min blogg också, kul att du gillade min lika mycket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *