Här är veckans bästa YouTube-video!

Idag sprang jag på den här videon på YouTube, det är det roligaste jag sett denna veckan och jag måste visa den för dig. Den har ju faktiskt lite med Kina att göra eftersom den utspelar sig i Hongkong! Fenomenet ”look-a-likes” är ju alltid roligt, alltså ”vanliga” människor som går runt och ser ut som kändisar. En del människor är till och med så lika sin dubbelgångare att de tjänar pengar på det genom att bli inbjuden till fester och vara med i reklamfilmer då den riktiga kändisen är för dyr eller otillgänglig.

I den här videon träffar vi Howard (han vägrar ge ut sitt efternamn) som är sjukligt lik den Nordkoreanska diktatorn Kim Jong-un. Till vardags är Howard musiker men på fritiden klär han sig i en grön skjorta, kammar håret och sminkar sig lite. Där efter går han omkring på Hongkongs gator och blir igenkänd som den store ledaren. Det jag tycker är absolut roligast i videon är när han kliver in på den Nordkoreanska ambassaden i Hongkong och skrämmer livet ur en anställd. Kim Jong-un är ju känd för att skicka både kreti och pleti till fångläger eller avrättning för minsta lilla felsteg, så den här anställda måste ju tro att hans sista dag är kommen.

När jag nu ändå är inne på den här med ”look-a-likes” kan jag också tipsa dig om den här videon, kanske uppskattar du den mer om du inte är så politiskt intresserad. I videon nedan möter vi nämligen Dough som vanligtvis jobbar som taxiförare. Dough råkar också vara sinnessjukt lik skådespelaren Ryan Gosling vilket får tjejerna att nästan tappa trosorna när han går förbi. Spana in videon nedan och säg vad du tycker.

+Andreas Sjöblom

2 reaktion på “Här är veckans bästa YouTube-video!

 1. Hej Andreas,
  Haha, ja, jag flummar nog runt lite på orden mellanåt för vissa gånger är jag så ivrig när jag skriver ;-)
  Coolt att du åker till Kina!!! Jag ska nog följa med på din resa genom din blogg.
  Lycka till med allt och visa mååånga bilder. :-D

  Mvh. Sophie

  • Hej Sophie! Jag hoppas verkligen att du stannar kvar, det kommer komma många bilder kan jag lova :) Att flumma omkring är inte så dåligt alltid. Det kan bli riktigt bra om man inte övertänker texter :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *