En slö söndag med Breaking Bad

Idag kollade jag klart på de sista avsnitten av Breaking Bad. Jag började se serien för fyra veckor sedan ungefär och sedan dess har jag inte kunnat slita mig, de sex säsongerna gick åt som smör i solsken! Det var väldigt länge sedan jag följde en TV-serie med så stort intresse som jag nu gjort med Breaking Bad. Den senaste var nog Prison Break och Lost som var aktuella när jag gick på gymnasiet. Vi hade det inte allt för körigt på mitt gymnasium trots att vi hade många tunga kurser på schemat. Varje torsdag och tisdag stannade skolan upp för att se på de nya avsnitt av serier som släppts under natten. Det gjorde det också lite roligare att följa serier eftersom man alltid hade någon att prata om serierna med.

Breaking Bad var helt klart en av de bästa serierna jag sett. I korthet handlar serien om en gymnasielärare i kemi som drabbas av lungcancer och inte har råd med cellgifter och strålbehandling. Han löser sitt ekonomiska problem genom att gå ihop med en före detta elev och övertyga honom om att börja sälja drogen meta amfetamin som han själv tillverkar. Eftersom han är kemilärare och dessutom fått nobelpris i kemi kokar han det renaste och mest potenta meta amfetaminet som någonsin skådats. De första sex avsnitten var rätt så dryga eftersom det handlar väldigt mycket om hans familj och hur han själv reagerar på sitt cancerbesked. Efter det tar serien fart och det börjar hända en rad sjuka och actionfyllda saker.

Det jag verkligen älskar med serien är hur läraren som kallas för Mr. White går ifrån att vara en pryd, försiktig och nördig lärare som hatar det han håller på med till att bli ett respekterat kriminellt geni som får en kick av att tillverka och sälja droger. Under seriens gång får han många tillfällen att lägga ner sin kriminella karriär och leva gott med sin familj, men eftersom han känner sig så levande av att göra kriminella saker väljer han att fortsätta ner i det galna kaninhålet tillsammans med sin partner Jesse Pinkman.

Jag kommer verkligen sakna Breaking Bad. Jag undrar om jag ska ta med mig någon serie på min resa. Jag planerar inte att ta med någon dator, det får räcka med ett tangentbord och min mobiltelefon. Eftersom mobiltelefoner är som datorer nu för tiden kan man plugga in både tangentbord och USB-minnen i dem utan större problem, i alla fall om man har en Android-telefon. Då kan jag både skriva mina blogginlägg och se på film direkt i telefonen. Kanske kommer det inte finnas tid till att se på serier eller kanske kommer jag inte vilja se på serier. Jag hoppas att faktiskt att jag kommer ha för mycket annat att göra och lära mig under min tid i Kina. Jag hoppas att den totala omställningen inte lämnar allt för mycket plats åt tankar som rör mitt vardagsliv, det är ju trots allt därför jag väljer att dra in the first place.

Nu ska jag se på någon serie som heter Slå han på käften, tydligen en serie som ska passa en kampsportare som mig.. har jag hört.

+Andreas Sjöblom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *