Nu väntar jag bara på slutet.. eller början?

Det har gått några dagar sedan jag skrev något här på min reseblogg nu. Det har inte funnits så jättemycket att skriva om eftersom alla stora moment som biljetter, visum, pass och vaccinationer är klara. Det återstår bara småsaker som att lägga telefonabonnemanget vilande, vilket jag inte kan göra riktigt än eftersom jag gärna vill kunna smsa och ringa den sista veckan i Sverige. Packandet är kvar, men det är för att jag står i valet och kvalet mellan stor ryggsäck eller reseväska. Oavsett om jag åker på träningsläger eller längre resor packar jag alltid alla mina saker kvällen innan avresa, denna gången har jag tänkt att börja mitt packande några dagar innan. Det hade varit tråkigt att missa något nödvändigt.

Att säga hej då till familj och vänner är inget som går snabbt och lätt precis. Det tar flera dagar att träffa alla en sista gång. Jag började för en vecka sedan då jag träffade ett par vänner i Göteborg för en farvälmiddag. Klubbkompisar säger jag adjö till imorgon över ”en” öl. På lördag ska jag ut och ha trevligt med ett par vänner till. Att säga hejdå är såklart ingen lätt sak om man drar ut på det för mycket och det är vad jag gör nu känns det som. På ett sätt önskar jag att väntan på resan skulle vara över. På ett annat sätt önskar jag att dagarna här i Sverige gick långsammare.

Jag tror att jag nämnt min önskan om att få tiden att gå långsammare i ett tidigare inlägg. Men jag får någon komma tillfreds med att det finns inte så mycket att göra för att få tiden till att gå fortare eller långsammare. Allt jag kan göra är att spendera den resterande tiden i Sverige så vist som möjligt. Även om jag inte jobbar längre så försöker jag att gå upp tidigt för att inte sova bort dagarna. Det finns alltid något att göra eller någon att träffa om jag letar tillräckligt noga.

+Andreas Sjöblom

4 reaktion på “Nu väntar jag bara på slutet.. eller början?

  1. Man behöver inte ha så mycket med sig i klädväg, allt är så billigt där!
    Ta du en liten väska eller ryggsäck.
    Lycka till med ditt nya liv i Kina!
    Karin

    • Ja, jag har erfarenhet av att det finns saker att köpa. Hoppas bara jag får tillfällen för att inhandla saker :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *