Här får du en ny inblick i mina nålstick

lucia boråsVar på en mycket vacker lucia-konsert i Gustav Adolfkyrkan ikväll. Du som läser min reseblogg med intresse känner till mina tankar om religion, därmed är det inte svårt att räkna ut att det inte var min idé att ta sig till Borås största kyrka för att lyssna på skönsång för en kväll! Det blev dock väldigt mysigt och trevligt. Tjejerna i luciakören och hela blåsorkestern var fantastiskt duktiga. Oftast hör jag bara så pampig musik i filmer. Väldigt stämningsfull och lugn kvällsunderhållning en seg söndag.

När jag kom hem väntade två vassa kanyler med vaccin på att få penetrera min hud och härda mig ytterligare mot Hepatit B och Japansk encefalit. Det var bara till att kränga av sig tröjan, sedan gav min mor mig vaccinet mot Hepatit B i höger arm och den samma för Japansk encefalit i vänster arm. Hepatitvaccinet känns inte alls, Japansk encefalit känns där emot som ett riktigt grovt getingstick. Det svider när vätskan sprutas in under huden och efteråt känns det som att jag har en riktigt kraftig träningsvärk i hela armen – nasty stuff. Efter kvällens vaccination ska jag ta en spruta till av vardera vaccin för att ha ett fullgott skydd. ”Tyvärr” hinner jag inte få den sista sprutan mot Japansk encefalit innan jag åker till Kina eftersom det ska gå 4 månader mellan andra och tredje sprutan. Jag får alltså ta den när jag kommer hem igen, vilket känns omvänt. För att läsa mitt första inlägg om vaccinationer kan du klicka här!

vaccin kinaImorgon är en ”ledig” dag, vilket innebär att jag inte ska till klädgruvan och jobba. Där emot ska jag träffa lite folk och träna Kung Fu på kvällen, mitt första pass på över två veckor. Jag hoppas också få öppna min inkorg och se några svar på mail som jag skickade under förra veckan. Beroende på om jag får svar och vad svaret säger kommer du få läsa om det i kommande inlägg här på resebloggen!

+Andreas Sjöblom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *